Horisontti Eurooppa


*Tätä osiota päivitetään tällä hetkellä*

Horisontti Eurooppa (Horizon Europe) on EU:n tutkimusta ja innovaatioita rahoittava ohjelma vuosille 2021-2027. Ohjelma toimii jatkeena Horisontti 2020 -ohjelmalle. EU:n tavoitteena on luoda Eurooppaan kasvua ja uusia työpaikkoja vahvistamalla Horisontti 2020 -ohjelman avulla EU-alueen tieteellistä osaamista, tukemalla uusien teknologioiden ja innovaatioiden kehitystä ja käyttöönottoa ja etsimällä ratkaisuja suuriin yhteiskunnallisiin haasteisiin Euroopassa.

Horisonttiin osallistuva taho voi olla yritys, yliopisto, korkeakoulu, tutkimuslaitos, yksittäinen tutkija tai jokin muu tutkimusta tekevä tai hyödyntävä organisaatio, kuten liitto tai kaupunki.

Komissio julkaisee hakuaikataulut osallistujaportaalissa. Hakemukset toimitetaan Euroopan komissioon ennakkoon ilmoitetun hakuaikataulun mukaisesti.

Hakemuksen valmisteluun voi isoissa hankkeissa mennä kuukausia, joten valmisteluprosessi on hyvä aloittaa niin aikaisin kuin mahdollista.

Kansallinen yhteyshenkilö (NCP) on oman alansa HEU-asiantuntija. Hän tiedottaa ja neuvoo oman vastuualueensa HEU-työohjelmasta ja hauista sekä auttaa hakijoita ja tarvittaessa kommentoi hakemuksia.

Huomioita

Hakeminen vaatii suurta riskipanosta, sillä hakemuksen valmistelu vie helposti kuukausia ja onnistumisprosentti on ollut noin 15%. Kansallisiin yhteyshenkilöihin kannattaa olla yhteydessä ja harkita osaavan konsultin käyttöä.

Rahoitusaste 100%

Linkkejä
> HEU lyhyesti (Business Finland) > HEU-yhteyshenkilöt (NCP) (Business Finland) > HEU osallistujaportaali (engl.)