Horisontti 2020


Horisontti 2020 (Horizon 2020) on EU:n tutkimusta ja innovaatioita rahoittava ohjelma vuosille 2014-2020. EU:n tavoitteena on luoda Eurooppaan kasvua ja uusia työpaikkoja vahvistamalla Horisontti 2020 -ohjelman avulla EU-alueen tieteellistä osaamista, tukemalla uusien teknologioiden ja innovaatioiden kehitystä ja käyttöönottoa ja etsimällä ratkaisuja suuriin yhteiskunnallisiin haasteisiin Euroopassa.

Horisonttiin osallistuva taho voi olla yritys, yliopisto, korkeakoulu, tutkimuslaitos, yksittäinen tutkija tai jokin muu tutkimusta tekevä tai hyödyntävä organisaatio, kuten liitto tai kaupunki.

Komissio julkaisee hakuaikataulut osallistujaportaalissa. Hakemukset toimitetaan Euroopan komissioon ennakkoon ilmoitetun hakuaikataulun mukaisesti.

Hakemuksen valmisteluun voi isoissa hankkeissa mennä kuukausia, joten valmisteluprosessi on hyvä aloittaa niin aikaisin kuin mahdollista.

Kansallinen yhteyshenkilö (NCP) on oman alansa H2020-asiantuntija. Hän tiedottaa ja neuvoo oman vastuualueensa H2020-työohjelmasta ja hauista sekä auttaa hakijoita ja tarvittaessa kommentoi hakemuksia.

Huomioita

Hakeminen vaatii suurta riskipanosta, sillä hakemuksen valmistelu vie helposti kuukausia ja onnistumisprosentti on ollut noin 15%. Kansallisiin yhteyshenkilöihin kannattaa olla yhteydessä ja harkita osaavan konsultin käyttöä.

Rahoitusaste 100%

Linkkejä
> H2020 lyhyesti -sivusto > H2020-yhteyshenkilöt (NCP) > H2020 osallistujaportaali (engl.)